Σπίλοι

Σπίλοι

Οι σπίλοι αφαιρούνται για αισθητικούς λόγους όταν βρίσκονται σε εμφανή μέρη τους σώματος, αλλά και λειτουργικούς (λόγοι υγείας) για να μην μετατραπούν σε κακοήθειες ή όταν έχουν μετατραπεί .


Οι Σπίλοι (Ελιές) χωρίζονται σε :

1. Συνδεσμικούς : είναι επίπεδοι, χωρίς τριχοφυΐα και συνήθως έχουν χρώμα Καφέ ή Μαύρο.

2. Μικτούς : είναι ελαφρώς εξογκωμένοι και σκούρου χρώματος.

και

3. Ενδοδερμικούς : έχουν το χρώμα του δέρματος, η επιφάνεια τους μπορεί να είναι Ανώμαλη ή Λεία και πάντοτε εξέχουν του δέρματος.

ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διάγνωση του είδους

Χαρτογράφηση

Αφαίρεση με Laser

ή

Αφαίρεση Χειρουργικά – Ιστολογική εξέταση

Επανέλεγχος σε 1 μήνα

Επανέλεγχος ανά 6μηνο

ΔΙΑΓΝΩΣΗ – ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Οι σπίλοι (ελιές) του δέρματος έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που μας προειδοποιούν για τον κίνδυνο. Με την διάγνωση – χαρτογράφηση μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ελέγχουμε και να συγκρίνουμε με το παρελθόν τα εξής :

1. Asymmetry / Ασυμμετρία στη βλάβη και ανώμαλη περιφέρεια μιας πρωτοεμφανιζόμενης ελιάς ή εμφάνιση του χαρακτηριστικού αυτού σε μια παλιά.

2. Border irregularity / Ανώμαλα και μη σαφή όρια

3. Color / Ομοιομορφία στο χρώμα της ελιάς. Ύπαρξη σκιών καφέ και μαύρου χρώματος σε μια παλιά ή σε μια πρωτοεμφανιζόμενη βλάβη.

4. Diameter / Διάμετρος ή την αλλαγή στο μέγεθος

Ειδικά εάν ο αριθμός τους είναι μεγάλος , αν έχουν ανώμαλη περιφέρεια και το χρώμα στην επιφάνειά τους δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο, τότε μια εξέταση από Δερματολόγο και η χαρτογράφηση τους είναι επιβεβλημένη.

Η διαδικασία είναι απλή και περιλαμβάνει αρχικά φωτογράφηση της περιοχής , η των περιοχών που φέρουν τους σπίλους και εν συνεχεία τη δημιουργία φακέλου για κάθε που προκαλεί και την ελάχιστη υποψία. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε και άσκοπες χειρουργικές επεμβάσεις για να αφαιρέσουμε σπίλους και υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σύγκρισης με την προηγούμενη εικόνα , έτσι ώστε να αναγνωρίζεται και η μικρότερη μεταβολή.

ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Με την χαρτογράφηση και τον συστηματικό έλεγχο ανά πάσα στιγμή γνωρίζουμε έαν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στους σπίλους (ελιές) , έχουμε την σύγκριση σε σχέση με το παρελθόν και αποφεύγουμε τη χειρότερη κατάληξη που είναι ο καρκίνος του δέρματος και χωρίζεται σε τρεις τύπους :

Α) Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα

Β) Ακανθοκυτταρικό Καρκίνωμα

και

Γ) Μελάνωμα

Οι δύο πρώτοι σπανιότατα δίνουν μεταστάσεις και έαν εντοπιστούν άμεσα μια απλή επέμβαση αρκεί για την πλήρη θεραπεία τους , ενώ το Μελάνωμα είναι ένας από τους κακοηθέστερους όγκους που μπορεί να εμφανιστούν στον άνθρωπο.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

1. Αυτοί που έχουν κόκκινα μαλλιά από την ηλικία των 5 ετών.

2. Αυτοί που έπαθαν σοβαρό ηλιακό έγκαυμα σε ηλικία κάτω των 15 ετών.

3. Αυτοί που έχουν τάση για να βγάζουν φακίδες.

4. Όταν στο ιστορικό αναφέρονται πολλά θαλάσσια μπάνια.

5. Αυτοί που καίγονται στον ήλιο πιο εύκολα.

6. Αυτοί που έχουν οικογενειακό ιστορικό κακοήθειας δέρματος.

και

7. Αυτοί που έχουν μεγάλο αριθμό σπίλων.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΠΙΛΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ

Γίνεται με τοπική αναισθησία , χωρίς να αφήσει κανένα σημάδι εξαρτώμενα πάντα της περιοχής, του σταδίου εξέλιξης του σπίλου και της εκτασής του σε διάμετρο και βάθος.

Μετά το τέλος εφαρμόζεται μια γαζούλα και χορηγείται τοπική φαρμακευτική αγωγή για 3-5 ημέρες.

Επιβάλλεται πάντα:

Η ιστολογική εξέταση του σπίλου μετά την αφαίρεση, πολύ περισσότερο δε αυτού που δεν αφαιρέθηκε για αισθητικούς λόγους μόνο.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΠΙΛΩΝ ΜΕ LASER

Το Laser μας δίνει τη δυνατότητα για αφαίρεση πολλών σπίλων μαζί χωρίς καμία παρενέργεια ή σημάδι , γρηγορότερη αποκατάσταση και μικρότερο κόστος από την κλασσική μέθοδο.

Η μέθοδος όμως αφαίρεσή τους εξαρτάται πάντα από το σημείο εμφάνισης αλλά και το χαρακτήρα και το στάδιο εξέλιξης του σπίλου.

Συμπληρώστε τη Φόρμα για να Κλείσετε Ραντεβού

Τηλεφωνήστε μας τώρα στο 2109646210 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς άμεσα μαζί σας!