SmoothShapes (κυτταρίτιδα)

SmoothShapes (κυτταρίτιδα)

Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει την χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πoρτoκαλιoύ» πάνω στο δέρμα­.

Πώς δημιουργείται η κυτταρίτιδα

Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, να εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και αν επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Ποια είναι τα είδη της κυτταρίτιδας

ΣΚΛΗΡΗ
Κατακράτηση λίπους
Είναι σκληρή και στη πίεση πονάει
ΜΑΛΑΚΗ
Κατακράτηση ύδατος
Είναι μαλακό το δέρμα και δεν πονάει στη πίεση
ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΕΝΗ
(και λίπος και νερό)
Είναι και μαλακή και σκληρή και πονάει υποφερτά

Α) Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε με ακρίβεια την σκληρή κυτταρίτιδα με το μάτι. Οι πυκνοί ιστοί της κυτταρίτιδας μοιάζουν να ταιριάζουν με τους μυς, και αν τσιμπήσουμε τους ιστούς. Θα παρατηρήσουμε ότι είναι ευαίσθητοι στην αφή, δηλαδή πονάνε. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην συμπίεση των νευρικών απολήξεων, που υπάρχουν στο δέρμα.

Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις, η σκληρή κυτταρίτιδα συναντάται γενικά σε νέες γυναίκες με καλή φυσική κατάσταση, αλλά και γυναίκες κάθε ηλικίας μπορούν να προσβληθούν, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και αυτών των μυών που οι ιστοί τους είναι σε άριστη φυσική κατάσταση. Οι δυσκολίες που συνοδεύουν την σκληρή κυτταριτιδα είναι ότι το δέρμα στις προσβεβλημένες περιοχές είναι συχνά ξηρό και κάποτε ανώμαλο.

Οι ελαστικές και μαλακτικές ίνες που επιτρέπουν στο δέρμα να διαστέλλεται, όταν μείνουν πολύ καιρό τεντωμένες, σπάνε αφήνοντας στο δέρμα σημάδια όμοια με ουλές (ραβδώσεις). Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα δεν μπορεί να αντισταθεί στις υποδόριες κακώσεις.

Β) Η μαλακιά κυτταρίτιδα δεν είναι συμπαγής και συμπυκνωμένη, όπως η σκληρή. Τείνει αντίθετα να απλωθεί σε πλατιές ζώνες και σε μεγάλες επιφάνειες. Είναι κινητή και κυμαίνεται μεταξύ του μυός και του δέρματος.

Για να αναγνωρίσουμε αυτό το είδος της κυτταρίτιδας πρέπει οπωσδήποτε να αγγίξουμε τους ιστούς. Αντίθετα με τον σκληρό τύπο της κυτταρίτιδας, η μαλακιά κυτταρίτιδα είναι κινητή και γλιστράει, δηλαδή αιωρείται εύκολα στους μυς.

Επειδή είναι χαλαρή, κρέμεται σε πτυχές και εξογκώματα. Παίζει σε κάθε κίνηση του δέρματος και είναι θέαμα αντιαισθητικό. Μαλακιά κυτταρίτιδα συναντάμε σε γυναίκες που είχαν κάποτε μια δραστηριότητα, και που έμειναν αδρανείς για ένα ορισμένο διάστημα. Τα χαρακτηριστικά της μαλακής κυτταρίτιδας είναι ότι οι ιστοί στερούνται δραστηριότητας. Ο μυϊκός τόνος είναι ανεπαρκής και οι φλέβες διαστέλλονται εύκολα.

Γ) Είναι ο συνδυασμός των δύο παραπάνω και δίνει την όψη και την υφή των δύο αυτών μαζί, ενώ πονάει πολύ λιγότερο κατά την πίεση.

Eννιά στις δέκα Eλληvίδες γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας και πρόκειται για μία κατάσταση που απασχολεί ακόμη και τις πολύ αδύνατες !

Τα συνηθέστερα σημεία εμφάνισης της είναι: μηροί, γλουτοί, εσωτερικό των μπράτσων, στομάχι, κοιλιά.

Ποια είναι τα αίτια της κυτταρίτιδας

– Μειωμένη κίνηση & φυσική δραστηριότητα
– Κληρονομικότητα
– Διαταραγμέvη κυκλoφoρία αίματoς
– Ορμoνικές διαταραχές
– Παρουσία παχυσαρκίας
– Κακή διατροφή
– Κάπνισμα
– Αυξημένη & καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης & αναψυκτικών
– Δυσκοιλιότητα

Θεραπεία μετά από 8 συνεδρίες Smoothshapes

Πρίν και Μετά τη θεραπεία SMOOTHSHAPES κατά της κυτταρίτιδας
Πρίν και Μετά τη θεραπεία SMOOTHSHAPES κατά της κυτταρίτιδας

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας, η κυτταρίτιδα, μπορεί με το SMOOTHSHAPES ένα μηχάνημα που συνδυάζει το Laser και την Ενδερμολογία μέσα σε οκτώ (8) συνεδρίες των 20 min ανά ανατομική περιοχή να εξαληφθεί !!

Ο τρόπος δράσης είναι τριπλός και είναι ο εξής :

Εκπέμπεται δυναμικό Laser στα 915 nm (νανόμετρα) και δυναμικό φώς στα στα 650 nm μαζί με μηχανικό μασάζ υπό αρνητική πίεση. Με αυτή την τριπλή δράση καταφέρνουμε να διασπάσουμε την κυτταρική μεμβράνη του λιποκυττάρου (650 nm) και να το ρευστοποιήσουμε (915 nm) διογκώνοντας και αυξάνοντάς του εσωτερικά την θερμοκρασία ώστε με το μασάζ υπό αρνητική πίεση τελικά να το οδηγήσουμε στην αγγειακή και λεμφική κυκλοφορία.

Επιπλέον ευεργετική δράση προκαλεί το δυναμικό φώς στο φάσμα των 650 nm, όπου διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στην περιοχή εφαρμογής. Αυτό δε, βοηθά σε μικρή σύσφιξη της επιδερμίδας.

Πλεονεκτήματα από άλλες μεθόδους

Εσωτερική και επιλεκτική δράση του Laser στο λιποκύτταρο, χωρίς πόνο ή βελόνες και μασάζ με λιγότερη αρνητική πίεση ώστε να μην δημιουργεί δερματικούς τραυματισμούς (μελανιές, εκχυμώσεις) και ευρυαγγείες.

Δείτε επίσης :

Brazzillian Butt Lift
Νήματα σύσφιξης PDO
Κρυολιπόλυση (Cryolipolysis)
Μεσοθεραπείες Σώματος

Συμπληρώστε τη Φόρμα για να Κλείσετε Ραντεβού

Τηλεφωνήστε μας τώρα στο 2109646210 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς άμεσα μαζί σας!