Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP είναι μία Αντιγηραντική Θεραπεία.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες (οι οποίοι είναι πρωτείνες με αναπλαστικές ιδιότητες και περιέχονται στα αιμοπετάλια του αίματος) για να επιτύχει αναγέννηση του δέρματος. Η λήψη του αίματος γίνεται από το ίδιο το άτομο, επεξεργάζεται κατάλληλα και εγχέεται στο σημείο του δέρματος που χρειάζεται να αποκατασταθεί η ελαστικότητά του. Έτσι επιτυγχάνεται η αναγέννηση του δέρματος και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Είναι μία ενέσιμη θεραπεία κατά την οποία λαμβάνεται πλάσμα μέσω αιμοληψίας από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και κατόπιν ειδικής επεξεργασίας εμπλουτίζεται σε αιμοπετάλια και επανεγχέεται ενέσιμα στο δέρμα του. Εφαρμόζεται συνήθως στο πρόσωπο ή άλλα σημεία που παρουσιάζουν χαλάρωση, οι ενέσεις στοχεύουν χόριο ιστό και γι’αυτό και ονομάζεται μεσοθεραπεία.

Με αιμοληψία λαμβάνεται ποσότητα αίματος και με τη διαδικασία της φυγοκέντρησης λαμβάνουμε το στρώμα του ορού που περιέχει αυξητικούς παράγοντες αναδομητικά ένζυμα και βλαστοκύτταρα.

Οι δικοί μας αυξητικοί παράγοντες όταν εγχυθούν μέσω της μεσοθεραπείας στο σημείο που μας ενδιαφέρει ενεργοποιούν την παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, επιτυγχάνοντας ανανέωση, σφριγηλότητα και λαμπερή όψη. Και αυτό γιατί ενεργοποιούνται τα βλαστοκύτταρα του δέρματος και οι ινοβλάστες και παράγεται νέο κολλαγόνο και ελαστίνη από τα κύτταρα της επιδερμίδας.

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Τα κυριότερα σημεία του σώματος στα οποία εφαρμόζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP είναι:

 • το ντεκολτέ
 • τα χέρια
 • ο λαιμός
 • τα μάγουλα
 • το σαγόνι
 • η περιοχή γύρω από το στόμα
 • το πρόσωπο ως σύνολο
 • κάτω από τα μάτια
 • το τριχωτό της κεφαλής

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το κύριο πλεονέκτημα της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP είναι επειδή χρησιμοποιούμε το ίδιο το αίμα του θεραπευόμενου ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος αλλεργικής ή ανοσολογικής αντίδρασης του οργανισμού όπως συμβαίνει με άλλες ενέσιμες θεραπείες. Επιπλέον:

 • Έίναι εύκολη και ασφαλής εφαρμογή.
 • Έχει άμεσα αποτελέσματα.
 • Απαιτεί λίγες μόνο επισκέψεις.
 • Διάρκεια αποτελέσματος ένας χρόνος.
 • Βελτιώνεται ο τόνος της επιδερμίδας.
 • Αναζωογονείται το δέρμα, δίνοντάς του όψη και υφή νεανική.
 • Απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας επιτρέποντας την άμεση επιστροφή στις καθημερνές δραστηριότητες.
 • Σύσφιξη επιδερμίδας.

Η αυτολόγη μεσοθεραπεία PRP είναι πολύ αποτελεσματική και για την θεραπεία της τριχόπτωσης , καθώς και σε φλεφμονώδεις περιπτώσεις όπως π.χ. η ακμή και οι μετεγχειρητικές λοιμώξεις

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ?

ΟΧΙ. Εφαρμόζουμε τοπικά αναισθητική κρέμα στην περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Κατά την διάρκεια της θεραπείας το περισσότερο που μπορεί να νιώσετε είναι μια ελαφρά στιγμιαία ενόχληση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ PRP

Η συνεδρίες της θεραπείας διαρκούν 60-90 λεπτά. Οι συνολικές συνεδρίες εξαρτώνται από την έκταση των περιοχών που αντιμετωπίζονται. Η απόσταση μεταξύ των συνεδριών μπορεί να είναι από 2-4 εβδομάδες στην αρχή ενώ η ολοκλήρωση της θεραπείας έχει διάρκεια κάποιους μήνες, αναλόγως του αριθμού των καθορισμένων συνεδριών. Συνήθως 3-4 θεραπείες είναι αρκετές και τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου έναν χρόνο.

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μετά το τέλος της κάθε συνεδρίας πιθανώς να νιώσετε ευαισθησία στην περιοχή που εφαρμόστηκε ή να υπάρχει ένα ελαφρύ πρήξιμο. Μετά την θεραπεία συστήνουμε να πιείτε άφθονο νερό και να τηρείτε την αγωγή φροντίδας του δέρματος σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Άλλοι περιορισμοί δεν υπάρχουν και μπορείτε να επιστρέψτε στην εργασία και στις δραστηριότητές σας την ίδια κιόλας μέρα.

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την πρώτη συνεδρία. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες έχουν απαλυνθεί ενώ οι περιοχές που παρουσιάζουν αυλακώσεις θα φαίνονται πιο γεμάτες και ομαλές. Ωστόσο, το πλάσμα που θα έχει εγχυθεί θα απορροφηθεί σταδιακά από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος ώστε να διεγείρει τους ινοβλάστες και να προκαλέσει την ανάπτυξη του κολλαγόνου.

Τα τελικά αποτελέσματα εμφανίζονται μετά από κάποιον αριθμό συνεδριών και ποικίλουν ανάλογα με το κάθε άτομο. Συνήθως μετά από 3 εβδομάδες μπορεί κανείς να παρατηρήσει την αισθητή βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος. Σταδιακά, τα αποτελέσματα βελτιώνονται και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και για διάστημα αρκετών μηνών μετά το δέρμα δείχνει αναζωογονημένο, πιο υγειές και λείο.

Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 1 χρόνο και με επαναληπτικές διαδικασίες μπορείτε να κρατήσετε το πρόσωπό σας σε άριστη κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα. Τέλος, τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και την γενική κατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Συμπληρώστε τη Φόρμα για να Κλείσετε Ραντεβού

Τηλεφωνήστε μας τώρα στο 2109646210 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς άμεσα μαζί σας!