Γενειοπλαστική

Γενειοπλαστική

Ονομάζεται η πλαστική του πηγουνιού και είναι μια χειρουργική επέμβαση που έχει σκοπό να διαμορφώσει το πηγούνι είτε με αύξηση, τοποθετώντας ένα ένθεμα , είτε με ελάττωση.

Η επέμβαση της γενειοπλαστικής διαρκεί από 30 λεπτά έως και 2 ώρες ανάλογα με το πρόβλημα. Η τομή γίνεται αναλόγως του περιστατικού είτε μέσα από το στόμα , είτε έξω κάτω από το πηγούνι. Η αναισθησία, όταν εκτελείται μόνο γενειοπλαστική, είναι τοπική ενώ απαιτείται νοσηλεία λίγων ωρών.

Μετά την επέμβαση της γενειοπλαστικής τοποθετείται ένας ειδικός επίδεσμος για 48 ώρες και συνήθως υπάρχει μια μικρή δυσφορία που υποχωρεί με τα συνήθη παυσίπονα καθώς και ένα μικρό μούδιασμα και τοπικό οίδημα , τα οποία σταδιακά υποχωρούν.

Τα ράμματα μέσα στο στόμα είναι απορροφήσιμα ενώ τα εξωτερικά αφαιρούνται μετά από 5-7 ημέρες, αλλά η επαναδραστηριοποίηση του ατόμου γίνεται από την τρίτη ημέρα.

Πολλές φορές ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να προτείνει στον ασθενή και την Γενειοπλαστική μαζί με την Ρινοπλαστική, με σκοπό την επίτευξη αρμονίας στο πρόσωπο, μια και το μέγεθος τού πηγουνιού μπορεί να αλλάξει την εικόνα της μύτης.

Συμπληρώστε τη Φόρμα για να Κλείσετε Ραντεβού

Τηλεφωνήστε μας τώρα στο 2109646210 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς άμεσα μαζί σας!