ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΩΜΑ

Υπάρχουν 6 διαφορετικοί τύπο δέρματος ξεκινώντας από το πιο ανοιχτόχρωμο τύπο δέρματος 1 και καταλήγοντας στον 6 που είναι και ο πιο σκούρος.

Plasticity

Τύπος Δέρματος 1

Οι έχοντες τύπο δέρματος 1 είναι άτομα πολύ ανοιχτόχρωμα που πάντα καίγονται στον ήλιο και ποτέ δεν μαυρίζουν. Σύμφωνα με ειδικούς αυτή η ομάδα ανθρώπων βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο μελανώματος, η οποία είναι και η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος. Τα άτομα με τύπο δέρματος 1, περιγράφονται επίσης ως «εξαιρετικά ευαίσθητα» σε βλάβη του δέρματος, βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Εάν έχετε τον τύπο δέρματος 1, χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και είδη ένδυσης με δείκτη UPF 30 και άνω. Το UPF σημαίνει Υπεριώδης Δείκτης Προστασίας (Ultraviolet Protection Factor) και αποτελεί το σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιείται για τα προστατευτικά ρούχα. Επιδιώξτε να βρίσκεστε στη σκιά όποτε είναι δυνατόν.

Τύπος Δέρματος 2

Τα άτομα με τύπο δέρματος 2, συνήθως καίγονται, και σπάνια μαυρίζουν στον ήλιο. Είναι λοιπόν μια πολύ καλή ιδέα να αναζητούν σκιά. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος μελανώματος είναι υψηλός, καθώς υπάρχει επίσης ιδιαίτερη ευαισθησία σε δερματική βλάβη και στους καρκίνους του δέρματος βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Συνιστάται ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 και άνω, και είδη ένδυσης με δείκτη UPF 30 και άνω.

Τύπος Δέρματος 3

Άν έχετε τύπο δέρματος 3, έχετε λίγο πιο φυσικό χρώμα δέρματος και μπορεί να πάθετε έγκαυμα ή να μαυρίσετε στον ήλιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αντιμετωπίζετε υψηλό κίνδυνο για εμφάνιση μελανώματος και το δέρμασας είναι ευαίσθητο σε άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15, και φορέστε ρούχα που προσφέρουν αντηλιακή προστασία. Αν είστε σε εξωτερικό χώρο κατά τις ώρες που ο ήλιος είναι δυνατότερος, 10:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ., καλό είναι να αναζητήσετε λίγη σκιά.

Τύπος Δέρματος 4

Τα άτομα με τύπο δέρματος 4, είναι αυτά που μαυρίζουν εύκολα και σπάνια καίγονται, αλλά εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο για δερματική βλάβη και ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Αν έχετε αυτό τον τύπο δέρματος, συνιστάτε να είστε προσεκτικοί κατά την έκθεση σας στον ήλιο μεταξύ των ωρών 10:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ. καλύπτοντας το δέρμα σας με αντηλιακό προστασίας τουλάχιστον 15.

Τύπος Δέρματος 5

Οι έχοντες σκούρο δέρμα τύπου 5, μπορούν να μαυρίσουν εύκολα χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα για έγκαυμα. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι τα άτομα αυτής της ομάδας μπορεί να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για ανάπτυξη ενός καρκίνου του δέρματος γνωστού ως μελάνωμα acral lentiginous. Αυτά τα μελανώματα συνήθως δεν εντοπίζονται μέχρι ο καρκίνος να έχει εξαπλωθεί, και συχνά εμφανίζονται σε μέρη του σώματος που έχουν μειωμένη έκθεση στον ήλιο. Είναι σημαντικό αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα ατόμων να αποφεύγετε τον ήλιο κατά τις ώρες δυνατής ακτινοβολίας (10:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ.) και να θυμάστε να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό προστασίας 15 και άνω.

Τύπος Δέρματος 6

Όσοι έχουν τύπο δέρματος 6 δεν χρειάζεται να ανησυχούν για έγκαυμα, αλλά θα πρέπει να θυμούνται να χρησιμοποιούν κάποιο αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 και άνω. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το μελάνωμα acral lentiginous είναι μία πολύ ισχυρή μορφή μελανώματος και εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα με σκούρο δέρμα. Ψάξτε για λίγη σκιά όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της δυνατής ακτινοβολίας και χρησιμοποιήστε αντηλιακό με ελάχιστο δείκτη προστασίας 15.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση των μελανωμάτων και σπίλων δείτε εδώ https://plasticity.gr/spiloi/

 

Φόρμα Προσφοράς

Τηλεφωνήστε μας τώρα στο 2109616111, 2109616112 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να εξασφαλίσετε την τιμή προσφοράς!